вівторок, 2 липня 2013 р.

Молоді - перше робоче місце

 
27 червня 2013 року в частині реалізації завдань Президента України В.Ф. Януковича щодо сприяння забезпечення молоді першим робочим місцем в центральній районній бібліотеці в м.Мала Виска проведено засідання круглого столу за участю заступника голови районної державної адміністрації Бровченко Л.В., заступника голови районної ради Жовтила Л.Б. заступника голови Маловисківського міського голови Постолюк Л.А. керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, спеціалістів райдержадміністрації та районного центру зайнятості на тему „Молоді-перше робоче місце”. В ході активного спілкування учасниками круглого столу обговорено стан виконання районної програми працевлаштування молоді Маловисківського району на 2012-2015 роки,питання державної підтримки молодих працівників у сільській місцевості та працевлаштування учнівської молоді у вільний від навчання час.

За словами директора районного центру зайнятості Алли Кучеренко РЦЗ надає необхідні консультації,проводить профорієнтаційну роботу серед незайнятого населення . Проводиться робота і з роботодавцями, які за умови створення нового робочого місця отримують пільгу - відшкодування єдиного податку. Інша справа - що роботодавці не поспішають його створювати через обов'язкову велику кількість перевірок.

Заступник міського голови Леся Постолюк зауважила, що неповнолітнім законодавством забороняється працювати у певних умовах, які можуть призвести до травмування чи вимагають підвищеної відповідальності. То ж,приймаючи на роботу неповнолітнього, слід чітко дотримуватися чинного законодавства України.

Заступник голови райдержадміністрації Людмила Бровченко в свою чергу зауважила, що майбутні кадри треба готувати вже сьогодні.

Підсумовуючи засідання круглого столу Бровченко Л.В. та Жовтило Л.Б наголосили на важливості виконання завдань Президента України в частині працевлаштування молоді та приділення даному питанню особливої уваги,оскільки молодь - фундамент майбутнього країни та започаткувати проведення круглих столів з даної тематики за участю роботодавців та представників молодіжного середовища району .