понеділок, 29 лютого 2016 р.

До 145-річчя від дня народження Л.Українки

Велика українська поетеса Леся Українка посідає гідне місце серед великих і безсмертних мужів, таких як Гомер, Шекспір, Гете, Шевченко, Бетховен і Чайковський. Проходить роки, десятиліття а Леся Українка, її поезія живе.
Працівники  бібліотеки разом з  класним керівником Селівановою Г.П. та учнями 4-Б класу ЗШ № 3 підготували та провели усний журнал «Довго щирими  словами до людей промовлятиму я…» (До 145-річчя від дня народження Л.Українки).
Українськими віночками, вишиванками, хусточками яскравів  читальний зал бібліотеки, де зібралися молодші читачі, щоб познайомитися з дитячими роками  та творчістю великої поетеси.


Діти разом з вчителем розповідали біографію поетеси, читали вірші, написані в ранньому віці. Багато задоволення отримали глядачі ( це учні 4-А ЗШ№3) від інсценівки казки Л.Українки «Біда навчить» ( головного героя- Горобчика виконував Д.Терновий).







На завершення бібліотекар Набок Л.І. ознайомила з книжковою виставкою «Я в серці маю, те що не вмира..». Щира подяка Г.П. Селівановій  та учням 4-Б класу за чудово підготовлений  захід, що допомогає у вихованні  у дітей любові до української літератури.

Говори українською!

До Міжнародного дня рідної мови  учні  гімназії  10-Б кл. ( кл.  керівник  Мазур О.М ) провели флеш-моб" Говорити українською".
      

               
Флеш-моб стартував у гімназії, продовжився на площі міста та в бібліотеці, де юнаки та дівчата познайомилися з новими книжковими виставками та виданнями  поетів - земляків, які презентували працівники бібліотеки.