вівторок, 21 березня 2023 р.

     В цей гарний весняний день учні 6-го класу Маловисківської гімназії №4 завітали до бібліотечно-ресурсного центру. В рамках тижня профорієнтації  було проведено бесіду «Подорож в світ професій» . Бібліотекар Бородулінко О.М. розповіла дітям про свою професію.






 Чи задумувались ви коли-небудь, звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Від чого з’являється дивовижний дар, який спонукає звичайні слова звучати по-новому, від яких сильніше б’ється серце і захоплює подих?

    21 березня до Всесвітнього дня поезії в Маловисківському міському бібліотечно-ресурсному центрі відбувся поетичний вернісаж «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Наша письменниця –землячка, Тетяна Костенко ознайомила зі своєю поезією учнів 7–х класів Маловисківської гімназії №4. Також  кожен мав змогу прочитати свої власні вірші та ознайомитися з книжковою виставкою «Творчі перлини наших земляків». А на завершення для гостей заходу була проведена екскурсія в літературній вітальні Володимира Бровченка.












 209 років виповнюється від дня народження українського поета, прозаїка, художника та громадського діяча Тараса Шевченка. Жоден поет світу не зрівняється з ним у величі своєї жертовної любові до свого народу.У Маловисківському міському бібліотечно – ресурсному центрі бібліотекарем Бородулінко О.М. з учнями 4-б класу Маловисківської гімназії № 4 було проведено вікторину «Яке то щастя – мати мову, якою створено Кобзар» діти доводили свою обізнаність про життя і творчість геніального поета,звучали пісні на слова Т.Г.Шевченка, читали вірші, складали прислів’я а також переглянули відео «Невідомий Шевченко. Цікаві факти про Кобзаря».








 Місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія, поета Тараса Шевченка. Всюди, де лишень живуть українці, у своїх прадідівських оселях чи оселі поза своїми землями, згадують у березні свого пророка… Вірші Великого Генія українського народу повинен знати кожен.Бібліотекар Бородулінко О.М. разом з вчителем історії Мазур О.М. Маловисківського міського бібліотечно – ресурсного центру провели літературний квест «Пізнаємо Кобзаря» для учнів 6 –го класу Маловисківської гімназії № 4 Учасники квесту в цікавій ігровій формі пригадали, що знають про життєвий та творчий шлях Т.Г.Шевченка та дізналися нове; показали, які вони кмітливі, творчі, уважні та спостережливі. Також для присутніх була представлена книжкова виставка «Єднаймо душі словом Кобзаря».