неділю, 8 грудня 2013 р.

Реформування місцевого самоврядування




 
04 грудня 2013 року за участю керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, заступника голови Маловисківської районної ради, заступника міського голови та Мануйлівського, Злинського, Олександрівського, Оникіївського сільських голів в приміщенні Маловисківської центральної районної бібліотеки відбулося засідання „круглого столу” з метою обговорення реалізації завдань Президента України щодо реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
Розпочинаючи засідання керівник апарату районної державної адміністрації Анна Гончарова наголосила на важливості проведення подібних заходів на постійній основі оскільки вдосконалення існуючої системи самоврядування та підвищення її ефективності, боротьба з корупцією в місцевих і регіональних органах влади - одне з ключових завдань Президента України. Глава держави Віктор Янукович перший, хто взявся за реформу місцевого самоврядування. Проект Концепції реформування відповідає світовим стандартам місцевого самоврядування – відзначила керівник апарату райдержадміністрації.
Провідну роль в обговоренні даного питання відіграв заступник голови районної ради Леонід Жовтило, який в свою чергу, акцентував увагу присутніх на конкретних положеннях Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, зокрема тих, що стосуються розподілу та перерозподілу функціональних повноважень в органах влади, оптимізації територіального устрою в країні та виокремив можливий ряд проблем впровадження даної Концепції в Україні та в районі зокрема.
 
Після змістовного виступу Леоніда Жовтила учасники круглого столу переглянули цикл тематичних відеоматеріалів підготованих швейцарсько – українським проектом підтримки децентралізації в Україні „DESPRO” та обговорили їх у жвавій дискусії проводячи паралелі побудови державної влади в Україні з досвідом зарубіжних країн.
На завершення засідання „круглого столу” було організовано невеличку відео – конференцію, у якій в режимі он-лайн взяв участь голова Борівської районної ради Харківської області Євген Жук, що приєднався до обговорення щодо реалізації завдань Президента України в частині реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та висловив власну думку щодо позитивних результатів впровадження вищезазначеної Концепції реформування місцевого самоврядування.
Підводячи підсумок засідання круглого столу керівник апарату Анна Гончарова зазначила, що головним пріоритетом політики Президента України у реформі місцевого самоврядування є децентралізація влади, усунення надмірної концентрації і дублювання владних повноважень. Позиція Глави держави однозначна – реформування системи місцевого самоврядування в Україні – один з головних інструментів подальшої євроінтеграції.

Вони навчають нас жити

3 грудня щорічно відзначається Міжнародний день інвалідів. Ініціатором проведення цього символічного свята стала Організація Обєднаних Націй. По всій країні проходять заходи, метою яких є інформувати суспільство в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями.
В районній бібліотеці було проведено Бесіду -діалог "Вони навчають нас жити".
Тема не залишила байдужими нікого з присутніх і кожен доповнив виступи завідуючої відділом обслуговування Ольги Кудрі та відповідального секретаря районної громадської організації ветеранів Євдокії Мамедової, своїми розповідями.