пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Виставка «Люди Свободи»

 В приміщенні районної бібліотеки  почала діяти пересувна виставка “Люди Свободи”. Всеукраїнську акцію - відкриття виставки  у всіх регіонах України ініціював Український інститут національної пам’яті.


Виставка «Люди Свободи» розповідає про 26 постатей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України. Усі експонати представлені у форматі плакатів про життя і творчість цих людей.
«Ці люди дуже різні — поети і політики, військові і музиканти, науковці й художники. Їх опір теж був різноманітним — хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки, хтось зі зброєю в руках, а хтось — із пензлем. Жоден із них не мав можливості реалізувати свій потенціал на повну потужність. Але вони зуміли зберегти свободу в собі, пронести її через часи неволі. Завдяки таким людям, свобода стала реальністю для нас, і кожен з нас отримав можливість вільно реалізувати свій потенціал», — зазначає заступниця голови Українського інституту національної пам'яті Аліна Шпак .
Маловищани та гості міста зможуть оглянути виставку  протягом тижня  а далі  вона експонуватиметься у  інших  районних центрах області.