понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Гарбузові посиденьки

У казці чарівник  його перетворює на карету, а в реальному житті його ростять як корисний і дуже цінний овоч. А ось використовують по-різному.

Одні за прямим призначенням, інші роблять з нього  різноманітні прикраси, іграшки, посуд і навіть музичні інструменти, а в західних країнах  використовують під час свята Хеллоуїн.
 І все це наш давно знаний - гарбуз!



На так звані Гарбузові посиденьки "Про гарбуз, і не тільки для каші" працівники бібліотеки запросили слухачів Вищої народної школи і вони з радістю погодилися та приготували різноманітні страви з гарбузу. І зал прикрасила виставка-інсталяція, на якій були представлені і книги з порадами щодо вирощування гарбузів а також з рецептами приготування, і   різні за розміром та сортами гарбузи, і звичайно страви з гарбуза.

Працівники бібліотеки розповідали цікаві факти про гарбуз, які доповнювалися відеопрезентаціями та відеороликами. І на завершення  всі куштували смачнючі пиріжки з гарбузом, запіканки, каші.


Важкий шлях до перемоги

 28 жовтня вся Україна відзначає річницю визволення від фашистських загарбників.
Друга світова війна 1939-1945 роки, яка торкнулася і нашої країни є однією із жахливих сторінок ХХ століття є . Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. Саме цим подіям і  була присвячена година пам'яті "Від тієї війни залишився слід".


Відеоперегляд документального фільму  із циклу "Історія гідності. Друга світова війна" нагадав всім присутнім якою страшною ціною була здобута перемога. Слухачі Вищої народної школи поділилися своїми спогадами про післявоєнне дитинство та спогадами свої батьків про роки війни.