пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

 Стрітення Господнє — одна з важливих дат у церковному календарі. В язичницькі часи воно знаменувало зустріч суворої зими з теплою весною. Однак пізніше набуло релігійного сенсу. Саме цього дня відбулася зустріч немовляти Христа зі старцем Симеоном, який явив Спасителя світові.     До цієї дати  в Маловисківському міському бібліотечно-ресурсному центрі було проведено з учнями 6 класу Маловисківської гімназії №4 огляд книжкової  виставки  «Стрітення відзначаємо,весну красну зустрічаємо».


 До 195-річчя від дня народження Жуля Верна , французького письменника, автора  пригодницьких романів в Маловисківському міському бібліотечно-ресурсному центрі було проведено з учнями 6 класу Маловисківської гімназії №4 огляд  виставки – ювілею «Жуль Верн : всесвітній мандрівник- винахідник».





 До дня народження Всеволода Нестайка , українського письменника-прозаїка, класика сучасної української дитячої літератури  в Маловисківському міському бібліотечно-ресурсному центрі було проведено з учнями 6 класу Маловисківської гімназії №4 огляд книжкової  виставки  « Це не виставка не байка,всі ми любимо Нестайка ».








 31 рік тому, саме 19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Малий Державний Герб незалежної України. Це був золотий Тризуб на синьому щиті.До Дня Державного Герба України в  Маловисківському міському бібліотечно-ресурсному центрі  було проведено, спільно з вчителем історії Мазур О.М. та бібліотекарем ,історичну подорож «Тризуб- символ суверенної держави». Шестикласники  ознайомилися з ілюстрованою виставкою «Державний герб України» та переглянули відеофільм «19 лютого-День  Державного Герба ».