понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Трагічні сторінки історії

Історія людства протягом усього його існування зазнала багато крупномасштабних подій, котрі залишили глибокі сліди у пам’яті нащадків та на скрижалях Вічності. Однією з них, безперечно, є Друга світова війна.
 Найтрагічншою сторінкою перших місяців Великої Вітчизняної війни історія назвала.події у Зеленій Брамі  Загибель двох радянських армій отримала назву “Уманський котел”, а саме урочище Зелена Брама - рукотворний лісовий масив площею 10 на 10 кілометрів , що під селом Підвисоке Новоархангельського району на Кіровоградщині - стало епіцентром бойових дій.

Виставка-огляд  "Зелена Брама: героїзм-трагедія-пам'ять"  оформлена в читальному залі районної бібліотеки присвячена 75-річниці саме цих трагічних подій.
   



29 вересня виповнюється 75 років, як у Бабиному Яру розпочалися масові розстріли. Україна і світ вшановують жертв злочину, що забрав понад 100 тисяч життів. Працівники бібліотеки прийняли участь в  годині пам'яті  «Бабин Яр: без права на забуття», що проводилася в ПТУ № 16.



Мета заходу -  розкрити зміст подій, пов'язаний з трагедією в Бабиному яру, виховувати гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших, продовжувати формувати основу культури міжнаціональних відносин у суспільстві, учити співчувати та допомагати ближньому. Бібліотекар ПТУ Л.Миценко розповідала про страшні сторінки історії Бабиного Яру, її розповідь продовжила бібліотекар РБ О. Діденко. Учні читали вірші, слухали пісні та переглянули відеоролики.




На закінчення бібліотекар РБ Н.Кавун познайомила присутніх з книгами, в яких розкриваються події Бабиного Яру.