пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

Галопом по Європі

Цікаво та емоційно пройшов інтерактивний євро-круїз "Галопом по Європі", який провели працівники бібліотеки в Маловисківському ПТУ № 16 в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».




Завідуюча відділом Ольга Кудря підготувала  невеликий інформ-дайджест   "Безвізовий режим в запитаннях і відповідях".

А  за підказками бібліотекаря Оксани Діденко  та за допомогою фотопідказок всі присутні здійснили подорож містами України та країнами Європи. 

Звучи, рідна мово!

  Районна бібліотека долучилася до обласного бібліомарафон «Звучи, рідна мово!», приурочений  до Міжнародного дня рідної мови.

21.02   учні 9 класу гімназії  долучились до флеш- мобу "Говоримо рідною мовою". Юнаки та дівчата за допомогою підказок бібліотекаря вибрали у книжковому фонді бібліотеки книги, які їм подобаються та коротко, в цікавій формі розповіли один одному про вибрану книгу.


Вчитель гімназії О.Мазур коротко ознайомила учнів з святкуванням Міжнародного дня рідної мови. А невелика гра «Слова-паразити, яких ми хочемо позбутися» пройшла весело та гамірно. І на завершення -  спільне фото з улюбленими книгами.


- 22.02. Учні школи-інтернат  (вчитель Діхтярьова О.В.)  взяли участь у Мовному вернісажі «Рідна мова – то великий дар,тож шануй її, люби й оберігай».



Розповідь вчителя про українську мову доповнювали вірші,  які декламували діти. Бібліотекар Кравченко Т.А. познайомила з книгами, які були представлені на книжковій виставці «До мови серцем доторкнись», а відеоролик з гуморескою П.Глазового «Кухлик» викликав сміх у всіх присутніх. Діти активно брали участь у вікторинах «Закінчи прислів’я», «Відгадай з якого ми твору».