пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

Згадаємо юність, що згоріла в Крутах

Крути, 29 січня 1918 року... Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії та безпечності. 100 років тому (1918) відбувся бій між київськими студентами і більшовиками під Крутами, де полягло в нерівній боротьбі 300 студентів. Сімдесят років не згадували про подвиг одержимих, тих, хто першим згорів на жертовному вогні в ім’я самостійної України. А день 29 січня, день бою під Крутами, став трагедією української молоді й цілої української суспільності.

Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою.
Щоб згадати трагічні події 1918 року та вшанувати пам’ять про героїчні дні в дитячому відділі бібліотеки зібралися юнаки та дівчата Маловисківської гімназії (вчитель Федорова М.Ю.)  на історичний огляд "Згадаємо юність, що згоріла в Крутах". Цей захід став завершенням низки заходів, які ввійшли в січневий марафон з вшанування борців за незалежність України.




Доповненням до заходів, що проводилися в бібліотеці а також в районному Будинку культури    є книжкова виставка "Загиблим за Україну - вічна пам'ять". 

Вшанували пам'ять

"Гортати" сторінки календаря знаменних і пам'ятних дат України  на заняттях для слухачів Вищої народної школи для дорослих стало традицією для бібліотечних працівників.
На кожне заняття готуються матеріали, які б розповідали про ту чи іншу історичну подію чи відомих людей країни.   
 Так  слухачі ВНШ  вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту а також пам'ять жертв Голокосту, послухали короткі історичні дані та переглянули відеофільми відповідної тематики.
Ще одне заняття було присвячене видатному політику В'ячеславу Чорноволу, якому в кінці грудня минулого року виповнилося б 80 років.