вівторок, 23 травня 2017 р.

Пам'яті Кобзаря

Акція пам'яті до Дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева відбулася на ганку районної бібліотеки, яка проводилася за ініціативи відділу культури та туризму РДА працівника районного Будинку культури та районної бібліотеки.



На ганку було представлено книжково-ілюстративну виставку творів Т.Шевченко, читалися вірші поета, розповідь про перепоховання.  На знак пошани до великого генія України  представники районної ради та райдержадміністрації поклали квіти до меморіальної дошки Кобзаря.

День Європи

В Маловисківській районній бібліотеці вже другий рік діє Пункт Європейської інформації (ПЄІ) в рамках проекту  Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)». Пункт  створений для надання інформаційно-просвітницьких послуг мешканцям  Маловисківського району задля підвищення поінформованості з питань європейської інтеграції. І така подія, як День Європи в Україні звичайно не залишилася поза увагою працівників бібліотеки. Гаслом циклу заходів, які проводилися в бібліотеці та за її межами стали слова відомого французького філософа Фужере де Монброна : «Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку».
Щоб рухатись уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А ще означає —- вивчати їхні звичаї і традиції, їхню національну культуру, етнос.
Європейський Союз — дійсно унікальне явище, адже кожен народ  унікальний по-своєму, своїми традиціями, звичаями, мовою, кухнею, а не тільки географією, кліматом та релігією. І  знайомитися з країнами Європи відвідувачі бібліотеки, а це були діти, юнацтво, дорослі могли під час відео-оглядів  «Знайомтесь: Європейський Союз» та віртуальних подорожей «Мистецький простір Європи».

 Учнів школи-інтернат запросили на культурно-мистецьку театралізовану естафету країн Європи «Культура та традиції країн Європи», яку працівникам бібліотеки допомогли провести учасники театру малих форм районного Будинку культури ( керівник Людмила Кирстя). Детально зупинилися на знайомству з країнами Прибалтики – дівчата в національному одягу Литви, Латвії, Єстонії  розповіли про звичаї, традиції, культуру цих країн.




А на закінчення інтерактивна  Євровікторина «Що ти знаєш про Європу?», в якій всі активно приймали участь.
Проводячи всі заходи працівники бібліотеки намагалися донести, що Європа є історично сталим регіоном миру. На такій маленькій території розташовано 44 держави, економіка і культура яких тісно переплітаються між собою. І тому Українська держава, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посісти належне місце серед народів Європи і світу.

День вишиванки

18 травня - День вишиванки в Україні. У це свято українці одягаються у вишиванки та прогулюються своїми містами. Не залишилась осторонь і наша бібліотека - стараннями працівників ганок бібліотеки також "вбрався" у вишивані орнаменти.




Всі перехожі з задоволення знайомилися з вуличною виставкою-експозицією "Вишивана Україна", на якій були представлені різні техніки та орнаменти вишивки, рушники, скатертини, жіночі та чоловічі вишиванки а також книги та журнали по даній темі.