пʼятницю, 9 червня 2017 р.

П'ятий навчальний рік закінчився.... борщем

8  червня в бібліотеці зібралися слухачі Вищої народної школи, щоб привітати один одного з закінченням ще одного навчального року.

У своєму вітальному слові директор  Тетяна Малашенко  відмітила, що цей рік був невеликим ювілеєм для нашої школи  - ми разом пройшли шлях у 5 навчальних років! І насамперед подякувала людям, які були з нами від першого нашого заняття і пройшли всі роки навчання, а також відмітила і тим хто приєднався до нас чи то на другий рік навчання чи то на останній. І  всі слухачі отримали невелика подячний лист за добросовісне відношення до учбового процесу.

І вже стало традицією закінчувати навчальний рік  святом українського смаколика – Святом Борщу! І сьогоднішній  рік на виняток!
Насамперед працівники бібліотеки Оксана Діденко та Наталія Кавун розповіли про історію українського борщу починаючи від  далекої сивої давнини, коли ще первісні люди України не знали хліборобства, коли сильніші члени родини виходили на лови, а слабші йшли збирати рослинні продукти і до наших днів.
Слухачі ВНШ не тільки слухали а й приймали активну участь в невеликій бліц-вікторині «Чи знаєте ви український борщ?».


А потім всі смакували борщ, приготовлений за давнім рецептом працівниками бібліотеки під керівництвом «шеф-кухаря» Вячеслава Селіванова. Єдиного рецепту борщу, вважають кулінари, не існує. Головне – вкласти у приготування душу. І борщ, на думку всіх, хто його куштував, був дуже смачним!

А яке ж свято без пісні! Тож всі разом, під акомпанемент гармошки, або й без, співали українські пісні.


Дізнаватися більше про земляка

З експозицією Літературної вітальні Володимира Бровченка знайомилися учні та вчителі гімназії. Діти з цікавістю переглядали рукописи поета, знайомилися з бібліотекою, слухали розповідь бібліотекаря про життя та творчість славетного земляка.