пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

До Дня Незалежності України


Цього разу основними темами чергового засідання жіночого клубу “Світлиця”, яке вела завідувач сектору молоді та спорту Світлана Шевченко, стали відзначення Дня незалежності України та вшанування пам”яті поета-земляка Володимира Бровченка.
Про правові аспекти здобуття Україною незалежності говорив начальник районного управління юстиції Василь Ракул, який занепокоєний нинішнім станом антитерористичної операції на сході та висловив надію, що Україна збереже свою незалежність і переможе агресора.



 
Після хвилини мовчання по загиблих за незалежність земляках присутні прослухали молитву за Україну у виконанні тріо у складі Марини Данілової, Олени Голубовської та Олександри Савчук.
 
Про свято говорила і заступник міського голови Леся Постолюк. За її словами, “у цей трагічний час всі українці повинні об”єднатися, бо всі є патріотами”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Своєрідний екскурс в історію зробила вчитель історії міської гімназії голова районної організації “Народна рада” Олена Мазур. Цікаві розвідки з історії українського національного костюму, вишивки, державних символів їй допомогли продемонструвати учні гімназії Анна Якович, Валентин Воловоденко, Людмила Грушецька, Настя Черній.
Що для неї означає День незалежності – говорила голова районного парламенту дітей учениця міської ЗШ №3 Катерина Сніцар.
Далі про свої захоплення розповіли Катя і Настя – вихованки з прийомної сім”ї Кузиків та Оксана Тихончук, яка продемонструвала свої вишивані роботи.
А потім учасники “Світлиці” вшанували відомого українського поета-земляка Володимира Бровченка. Про його творчість розповіли заступник директора з виховної роботи міської ЗШ №3 Надія Жолтікова, вчитель української мови та літератури цієї школи Світлана Нестеренко, ведуча Світлана Шевченко. Учениці ДШМ Анастасія Михайлова та Марина Шамка прочитали вірші поета.
А завершилося засідання “Світлиці” піснями у виконанні Олени Голубовської та Олександри Савчук (акомпанував Олександр Миргородський). Пісню “Рідна мати моя” всі присутні співали стоячи.
Тетяна АНДРУШКО