четвер, 20 травня 2021 р.

 День перепоховання Т.Г. Шевченка

    22 травня 1861 року відбулось перепоховання Тараса Григоровича Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева.                                                                                    Помер 47-річний український поет у Санкт-Петербурзі, там його (на Смоленському кладовищі) спочатку і поховали. Але і друзі Тараса Григоровича, і численні шанувальники його творчості знали про палке бажання поета бути похованим згідно з його «Заповітом», написаним ще в 1845 році, на рідній землі – «Як умру, то поховайте мене на могилі серед степу широкого на Вкраїні милій...».
20 травня 2021р. до Дня перепоховання Т.Г. Шевченка у Каневі в Маловисківському міському бібліотечно-ресурсному центрі було  проведено  літературну годину з учнями ЗОШ№3 « Повернутися,щоб жити у серцях». Звучали вірші Тараса Шевченка,а також було  представлено  книжкову виставку "Поет, художник, мислитель".




 Всесвітній день вишиванки


      Сьогодні, 20 травня, відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.  
     Вишиванка з давніх давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу. Вишиванки одягати стало модно, стильно, це прояв гордості, патріотизму та ознака національної приналежності, спосіб показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
   Щоб відзначити це свято працівники Маловисківського міського бібліотечно-ресурсного центру підготували книжкову виставку - експозицію "Вишивана Україна на карті Європи", а також провели  з учнями ЗОШ №3 народознавчий урок «Я візьму рушник».