пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

До 80 роковин Великого терору

У 2017 році минає 80 років Великого терору – апогею сталінського репресивного режиму. По всій Україні проходять заходи вшанування  пам’яті жертв  “Великого терору”. Головною метою цих заходів є гідне вшанування пам’яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об’єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму. Протягом 1937-1938 років були знищені сотні тисяч громадян.
В читальному залі районної бібліотеки проведено годину пам’яті «Злочин, якому немає прощення»,  в якому прийняли участь слухачі Вищої народної школи, голова районної організації ветеранів О.Красовський, працівники відділу культури, районного будинку культури та бібліотеки, небайдужі жителі нашого міста.
У вступному слові бібліотекар читального залу Н.Кавун  дала визначення таким поняттям як «терор», «репресії».




З історично-інформаційними матеріалами «Політичні репресії в УРСР»  присутніх ознайомив методист музею історії Маловисківського району Коваленко О.А.
Перегляд відеофільму  «Великий терор в Україні в 1937-1938 роках . Пишемо історію» нікого не  залишив байдужим та  викликав жваву дискусію серед присутніх. Майже кожен хотів розповісти про своїх близьких, знайомих, які постраждали в ті  часи та висловити свою думку про ті страшні події.
 На закінчення заходу було запалено Свічку пам’яті та вшановано пам'ять загиблих Хвилиною мовчання.
На заключення свій власний вірш, присвячений репресованому діду та всім загиблим прочитав поет С. Пуцик.

Крім того до уваги  всіх відвідувачів бібліотеки пропонується підбірка літератури по даній тематиці «Минуле з гірким присмаком».