пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Історія однієї сім'ї


Із віку в вік, із покоління в покоління складається, пишеться і переповідається історія держави, окремих її регіонів, сіл, міст. Віками складалася і передавалася від діда – прадіда до дітей – онуків історія кожного роду. Та чи знаємо її ми? Чи запам’ятали розповіді старших? Чи шануємо предків, пам’ять про них?
 В районній бібліотеці розпочато Цикл зустрічей «Історія моєї сім’ї – сторінка  історії Батьківщини»   для слухачів Вищої народної школи, жителів міста. І розпочав ці зустрічі  в минулому заступник голови міської ради, депутат декількох скликань  а тепер пенсіонер Стець Володимир Дмитрович . 


 
Присутні з цікавістю слухали розповідь про  рід  Володимира Дмитровича, починаючи від прабабусі та дідуся і до теперішнього часу. Доповнювала розповідь відео-презентація, яка демонструвала фото-матеріали із сімейного архіву.
 
На закінчення директор бібліотеки Т.Малашенко подякувала за цікаву розповідь та сказала, що на жаль, ми дуже рідко замислюємося над тим, хто ми такі, звідки ми, хто наші предки, що відбувалось на нашій землі багато століть тому. Погано, коли людина не цікавиться своєю історією, не намагається знайти своїх предків, дізнатись про їхнє життя, адже історія держави починається з історії роду і саме такі зустрічі допомагають це зрозуміти.