четвер, 10 березня 2016 р.

До 202- річниці від  дня народження Т.Г. Шевченка  працівниками районної бібліотеки та районного будинку культури було проведено годину-вшанування « Гортаючи сторінки із життя та творчості Т.Г.Шевченка».
В заході  прийняли  участь : голова районної  ради Сосновська  С.М.,заступник голови районної  ради Палій В.І.,заступник голови РДА,Синчук Л.С.,начальник відділу культури  і туризму Левченко Л.А., працівники бібліотеки,будинку культури, районного будинку дитячої та юнацької творчості, відділу освіти, представники громадських організацій,  вчителі,  молодь та жителі  міста.

Ведучою заходу була художній керівник РДК Руда Наталя.
Світлана Сосновська та Лілія Синчук зазначили, що Тарас Шевченко – велична постать України, людина, котра допомогла нам створити державу, яку ми маємо сьогодні, хоч нас і відділяє два століття, і справа не лише в його поетичному слові чи художньому таланті, справа у тому, що це українець всією душею, який сьогодні він живе у кожній українській родині, і завжди повинен бути у серці кожного з нас".


У своєму виступі заступник голови районної  ради,Палій В. І. відмітив, що уже для багатьох поколінь українців і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи.

Кожен з нас вивчав поезію Шевченка, переглядав його малюнки і здається, вже нічого нового, пов’язаного з життям і творчістю цієї видатної особи для себе відкрити не зможе. Проте праця продовжується – і тому є завжди нагода довідатися щось нове, привідкрити завісу таємничості, - почути те, що не говорилося. Тож працівники  бібліотеки Кудря Ольга та Кравченко Тетяна представили  відео-презентації «Невідомі  сторінки із життя та творчості Т.Г.Шевченка» та «Жінки у долі Кобзаря», які  доповнювалися аудіо-записами  пісень  на слова  Т.Г.Шевченка.


Продовжився захід калейдоскопом віршів великого поета, які читали працівники районного будинку  культури, молодь міста. Начальник сектору РДА Шевченко С.Г. представила  власний вірш, присвячений Т. Г. Шевченку.

Зал прикрашала книжково-ілюстративна  виставка « Орлиний злет Шевченкового  духа».