пʼятницю, 12 травня 2017 р.

„Вона – любов, вона – печаль і втіха...”

У середині травня є одне з самих зворушливих свят - День матері. Адже кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.
У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.
Напередодні цього дня у читальному залі районної бібліотеки відбулося літературно-музичне свято „Вона – любов, вона – печаль і втіха...”, присвячене найдорожчим людям – мамам!
Тут зібралися її постійні відвідувачі та друзі – слухачі Вищої народної школи, члени районної організації ветеранів.


Бібліотекар Наталія Кавун розповіла про історію святкування Дня матері, а розповідь доповнювала мультимедійна презентація. Зі словами привітання до присутніх звернулися відповідальний секретар районної організації ветеранів України Євдокія Мамедова та завідуюча відділом обслуговування бібліотеки Ольга Кудря.
А потім всі присутні із задоволенням поринули у свято поезії та пісні.

Проникливі та щирі вірші автора Станіслава Пуцика перепліталися з мелодійним співом ансамблю ветеранів «Журавушка» ( керівник Людмила Язикова). А всі присутні з задоволенням підхоплювали слова пісень та аплодували виконавцям.
Свято вдалося тепле, сердечне,  місцями трохи з сумом а інколи і з жартами.