середу, 8 квітня 2015 р.

Діти і бібліотека

Головне завдання сучасних бібліотек – залучити більше користувачів до читання та відвідування бібліотек. Бібліотеки району досить творчо підходять до втілення цієї задачі в життя: створюють в бібліотеках клуби за інтересами, гуртки для дітей, проводять конкурси, різноманітні семінари.
 7 квітня 2015 року  в районній бібліотеці проведено районний  семінар бібліотечних працівників на тему «Бібліотека і дозвілля дітей: особливості сучасної методики».
Відкрила семінар директор  районної бібліотеки Т.В. Малашенко, яка поділилась з присутніми інформацією про розширену раду директорів обласних бібліотек «Публічні бібліотеки: традиції, інновації, розвиток»
 У своєму виступі також акцентувала увагу бібліотечних працівників на розвитку процесу трансформації сільських бібліотек із формату традиційної бібліотекикнигосховища у інформаційні, соціокультурні та комунікативні центри громад.
З методичними рекомендаціями "Цікаві форми роботи з дітьми" познайомила методист О.Івандюк.
А консультація  завідуючої дитячим відділом І.Ф.Лободи "Бібліотеки і дозвілля дітей", яку доповнювала відео-презентація, допоможе бібліотекарям знайти нові форми роботи з користувачами-дітьми.

Потім колеги ділилися своїми ідеями, надбаннями, методами та формами роботи, планами та засобами їх втілення.