пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Звязок поколінь. 1933-2013

Ще один рік відділяє нас від тих страшних часів коли діти вмирали на очах посивілих від горя батьків, коли вмирали батьки . У цих мирних і трудолюбивих українських селян не було виходу. Оточені кордонами смерті,позбавлені їжі, вони помирали важко і мученицьки.
Продовжуючи традиції зв’язку поколінь та вшановуючи пам'ять про невинно загиблих в роки Голодомору, в Маловисківській районній бібліотеці, пройшла зустріч «Допоки пам'ять в серці не згасає. Зв'язок поколінь 1933 – 2013» . В читальному залі зібралися учні 10 класу Маловисківської ЗШ № 3 разом з учителем Лойтрою Л.І., спеціалісти районного відділу освіти, пенсіонери разом з відповідальним секретарем районної організації ветеранів Є.Мамедовою,працівники районної бібліотеки та небайдужі жителі нашого міста.
Крім того за допомогою відео інтернет-звязку до присутніх в районній бібліотеці приєдналися вчителі, учні, жителі села Оникієво на чолі з головою сільської ради І.Воєводою.
Вступним словом розпочав захід заступник голови районної ради Леонід Жовтило а продовжили розповідями про голодомор на Україні,а також на території Маловисківського району завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Ольга Кудря та учениця ЗШ № 3 МашаЧепіга. Про заходи, які проходять в Оникієво та про пошукову роботу, яку проводять учні школи розповіла вчитель Людмила Прилипко.
Нікого не залишив байдужим документальний фільм «Великий голод», після перегляду якого важко було говорити і дорослим і підліткам.
Своїми спогадами та думками поділилися жителі міста Іван Чоповський та Ольга Тупчій.
На закінчення Леонід Жовтило сказав, що нам завжди бракуватиме тих землеробів і робітників, політиків і поетів, учених і письменників, інженерів і учителів, геніїв, які залишилися лежати навічно в цій чорній від скорботи українській землі, але ми завжди пам’ятатимемо про них. Наша скорбота і пам’ять повинні стати запорукою нашої єдності і нашою пересторогою нелюдам.