суботу, 28 вересня 2013 р.

На Ярмарку 2013


Ще одним здобутком Маловисківської районної бібліотеки стало запрошення її представників – директора  Тетяни Малашенко та завідуючої відділом обслуговування Ольги Кудрі на третій ярмарок бібліотечних інновацій «Сучасна біліотека: РУХАЄМОСЬ ВПЕРЕД», який проходив у Києві 24-25 вересня 2013 року і організований Програмою «Бібліоміст» спільно з Міністерством культури України, Національною парламентською бібліотекою України (НПБУ) та Українською бібліотечною асоціацією (УБА).  


Основною темою цьогорічної події було віднайдення шляхів забезпечення стійкого розвитку бібліотечної галузі та подальшого впровадження нових послуг у бібліотечних закладах різного рівня.

Ярмарок урочисто відкрив міністр культури України Леонід Новохатько, який зазначив:

«Сьогодні ми обмінюємося не просто словами, ідеями — сьогодні ми ділимось досвідом і справами, як говорить англійське прислів’я: «Гарний початок — половина успіху». Я переконаний, що бібліотекарі повинні бути духовним двигуном України. І ця думка зводиться до одного слова — ініціатива. І проголосивши це слово, нам залишається впроваджувати його у життя».


Посол США в Україні Джеффрі Р. говорив про те, що їхні бібліотеки в свій час стали нарізним каменем демократії країни.

Директор програми «Бібліоміст» Матей Новак побажав усім учасникам ярмарку дискомфорту, адже саме відчуваючи і знаходячись в «екстра» ситуації людина прагне до ліквідації неспокою, концентруючи і мобілізуючи усі свої сили.

Шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський наголошував що необхідно ламати стереотипи «Бібліотека - хатинка для читання», а переходити до поняття нової сучасної бібліотеки з якісно іншими поглядами, яка має вплив на місцевих жителів, - вплив, що поступово зростає.

Крім того програма ярмарку включала:

- тематичні секції;
- ток-шоу про розвиток бібліотечної галузі за участю гостей з країн Європейського Союзу та Америки;
- майстер-класи, виступи експертів;
- конкурс на найкращий постер з рекламою бібліотечних послуг;
- фестиваль бібліотечного відео та багато іншого.

Відвідування таких заходів, на нашу думку, дуже корисні для всіх учасників, так як  кожен має можливість отримати нові знання, досвід, сучасну інформацію, дізнатися багато корисного та в подальшому використовувати для покращення своєї роботи.