понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Я пропоную свій досвід

Коли ми говоримо слово "бібліотека", то  уявляємо собі духовне місце, куди можна завжди прийти, де зустрінеш бібліотекаря - людину, яка завжди рада допомогти в пошуках істини, підібрати необхідні книги, дати пораду.  Щоб поділитися набутим досвідом, розповісти про свою роботу та дізнатися більше про роботу колег в районній бібліотеці  зібралися працівники сільських бібліотек на День творчої ініціативи «Я пропоную свій досвід».

На сьогодні   бібліотеки району покликані зберегти духовні і культурні надбання  своїх земляків і передати їх у спадок юним поколінням, виховуючи їх на звичаях, традиціях рідного краю, щоб привити любов до рідної землі та зберегти всі ті надбання людської праці минулих років для майбутніх поколінь.
Родзинкою заходу була презентація книг талановитого , досвідченого , кваліфікованого спеціаліста, безмежно відданого своїй справі з   40 річним стажем роботи, колишньої   завідуючої  Олександрівською сільською бібліотекою Матвієнко Надії  Богданівни  « Олександрівка:  віхи минулого і сьогодення»,     «Історія села Тарасівки». Вона  розповіла своїм колегам  про велику та кропітку роботу по  збиранню краєзнавчих  матеріалів, які продовжувалася  на протязі 15 років. І як результат – вихід у світ збірок, які мають велику історико-краєзнавчу цінність.

Не відстають від досвідчених колег і нинішні працівники бібліотек району. Прикладом тому є надрукована у 2016 році  збірка історичної хроніки «Новогригорівка   історія і сучасність», яку презентувала під час зустрічі  автор – завідуюча Новогригорівською сільською бібліотека Теліга Людмила Миколаївна. Збірка містить чималу кількість ілюстрованих матеріалів, на яких зображене тогочасне та сучасне життя села та його жителів.
Презентація таких значимих  збірок не залишила байдужими бібліотекарів і викликала велику кількість запитань, на які автори з задоволенням відповідали.
В знак вдячності автори Надія Богданівна та Людмила Миколаївна  отримали подяки та  сувеніри на згадку про зустріч. 




Працівники бібліотек  ділилися досвідом своєї роботи з різних напрямків, які мають основну мету – зацікавити та  залучити  читачів до бібліотеки, розповідали  про  креативні заходи, які можливо провести в бібліотеці.
Завідуюча Злинською сільською бібліотекою Лавінюкова Наталія  продемонструвала краєзнавчий  відеоролик, який створила спільно з своїм чоловіком «Завітайте до нас на Каскади». Цей ролик отримав перемогу в районному етапі обласного конкурсу на кращу віртуальну екскурсію «Мандруємо рідним краєм» та поданий для участі в обласному етапі.

Бібліотекарі Чорна Наталія ( Копанська сб),  Тельпиш  Валентина (Лозуватська сб), Гоц Олена ( Розсохуватська сб) поділилися своїм досвідом роботи, розповіли про заходи, які проводяться в їхніх селах. Цікавою для колег стала відео презентація про бібліотечну роботу Великовисківської сільської бібліотеки (завідуюча Лепецька Наталія).
На завершення заходу під час урочистостей   кращих працівників  сільських бібліотек було нагороджено почесними грамотами та подяками.


Подорож у Книгоград

30 вересня країна відзначає величне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотеки - це не тільки сховище літератури. Це цілий світ, відкритий кожному, хто любить книгу.
До Всеукраїнського дня бібліотек  працівниками районної бібліотеки було проведено ряд заходів, метою яких  розповісти  більше про свою роботу, привернути увагу до книги, до бібліотеки.
Для самих молодших відвідувачів бібліотеки – учнів 1 та 2 класів були організовані екскурсії по бібліотеці «Подорож у Книгоград»,  знайомство з книгами, перегляд пізнавальних мультфільмів.
Напередодні свята біля районної бібліотеки було розгорнуто виставку-інсталяцію "Будь сучасним - читай українське!". Під девізом "Читай як я, зі мною, краще мене!" пройшла піар-акція, під час якої працівники бібліотеки знайомили перехожих, маловищан різного віку з новими книгами,  послугами бібліотеки.





Чарівний світ театру

Виставку-експозицію "Чарівний світ театру" представили працівники бібліотеки в районному будинку культури перед відкриттям районного фестивалю "Вересневі самоцвіти-2017". Виставка поєднувала презентацію книг про театр та театральних діячів України та Кіровоградщини з імпровізованою театральною сценою, на якій демонструвалися відеозаписи уривків з п'єси "За двома зайцями".