неділю, 29 березня 2015 р.

Психологічна реабілітація військовослужбовців

Участь людини у різного роду бойових діях може спричинити посттравматичний стресовий розлад. Іноді людина виходить із зони війни, але війна ще довго не виходить з людини. Як допомогти таким людям ?
В Україні діє громадська організація «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», яка займається психосоціальною реабілітацією постраждалих учасників антитерористичної операції на сході України та членів їх сімей.


За ініціативою заступника голови районної ради Леоніда Жовтило на базі районної бібліотеки, як центру громадської активності було проведено тренінг «Організація психологічної реабілітації військовослужбовців та їх сімей».  





Тренінг  вели  керівник  кіровоградського  відділення ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» Анна Колєва та волонтер-координатор Наталія  Потапенко. 

 Участь у навчанні приймали заступник голови  районної ради Л. Жовтило,  керівник апарату райдержадміністрації  А. Гончарова, заступник військового комісара Ю.Бровченко, практикуючі психологи  міста та селища Смоліно.

Наша духовність.

На  черговому засіданні клубу, яке проходило  під час Великого посту, відбулася зустріч з  настоятелем Паліївського храму  протоієреєм  Олегом, яку організувала вчитель історії Олена Мазур.


Темою бесіди священика з підлітками став Великий піст. Отець Олег розповів школярам про різновиди церковних течій і як православні віряни тримають піст. Основою посту є віра в Бога, наголосив священник, а найвищим духовним началом - покаянна молитва, яку прочитав о. Олег. На думку священика,сучасні люди дуже мало люблять, співчувають, роблять добра, а позитивні емоції і добрі справи додають нам сил.


Учасники цього  засідання ознайомилися з виставкою духовної літератури "Наша духовність", яку підготували та презентували працівники дитячої бібліотеки.


Родинне свято

Родинне свято "Дерево роду нашого народу".

Рід, родина, народ... Якщо" народ", то безперечно - це наша Україна, наш український народ і ми всі діти.
      Немає для нас землі дорожчої за нашу Україну, де живуть наші родини. Це - рідна домівка: хата, двір,сонячні весняні ранки, тихі пісенні вечори. Це вишиванки, це казки і легенди, мудре слово нашого народу. З усього цього зіткане наше життя і хто все це не ціне той не вартий майбутнього.
      Щоб була жива пам'ять про свій рід і було проведено родинне свято "Дерево роду нашого народу" учнями гімназії 6-А кл. (кл. керівник Федорова М.Ю.)

Кожен з учасників заходу підготував дерево роду  своєї  родини.
Наталя Івандюк пишається хусткою,  якій  вже майже 200 років і яку в родині бережуть і передають з покоління в покоління.
 
 
Про свою бабусю, медичну сестру та її заслуги -  грамоти та медалі, які вона заробила за свій трудовий шлях розповіла своїм однокласникам Даша Гончарова.
 
 Історія, звичаї нашого  народу , дерево роду кожної родини, любов до  Батьківщини, до своєї землі, до своєї мови  будуть жити   в серцях нашого молодого покоління, яке береже пам'ять свого роду.