понеділок, 21 листопада 2016 р.

Шлях до свободи

До Дня Гідності та Свободи в бібліотеці відбулася година спілкування «Шлях до свободи» зі слухачами Вищої народної школи та урок патріотизму з учнями старших класів гімназії (11 класи) "Ми - українці".




Учасники заходів вшанували патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 та 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Майдану і воїнів-захисників України, які загинули в зоні АТО.

День творчого спілкування

18 листопада до районної бібліотеки прибув методичний десант професіоналів – провідних спеціалістів Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського,  які провели День творчого спілкування з працівниками сільських бібліотек району  та бібліотек міської громади (Олександрівська та Паліївська).

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського – одна з найстаріших в Україні, найбільша за обсягом фондів книгозбірня області. Виконує функції головної бібліотеки регіону, головна методична база для підвищення кваліфікації бібліотечних працівників різних ланок.




Фахівці  бібліотеки  приділяють увагу підвищенню кваліфікації працівників сільських бібліотек області. Тож і для бібліотечних працівників нашого району ця зустріч принесла багато нової корисної і цікавої  інформації.  Вони отримали методичні рекомендації від кваліфікованих  колег з обласного центру - завідуючої  науково-методичним відділом ОУНБ  Циганкової Л.О. на тему «Сільська бібліотека: збереження традицій та інноваційний розвиток»  та головного  бібліотекаря  цього відділу Дубина Л.О.  «Бібліотечні фонди: стан та популяризація».  Консультації доповнювалися відео презентаціями, досвідом роботи колег з бібліотек області.

 

Крім того бібліотекарі нашого району активно приймали участь у тренінгових вправах, представляли свій досвід роботи, окреслювали проблеми, які є в бібліотеках на сучасному етапі.



Бібліотечні працівники  завжди повинні бути в курсі всіх новинок сучасної літератури, тому огляд літератури «Що варто прочитати: сучасні українські письменники»  від бібліотекаря І категорії  відділу обслуговування користувачів обласної бібліотеки Яворської Л.О. всі присутні з слухали з уважністю та великим задоволенням.



Підводячи підсумки всі присутні відмітили, що справити враження на сучасного читача, зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни – завдання не з легких і саме така форма навчання  дає можливість провести не тільки консультації з різних напрямів роботи, а й обмінятися досвідом: подивитися, як працюють колеги в сьогоднішніх умовах.

Поезія - це завжди неповторність

Старшокласників ЗШ № 4 запросили в районну бібліотеку на зустріч з чарівним світом поезії. Тут відбулася година поезії "Поезія - це завжди неповторність".




Своїми поглядами, думками з юнаками та дівчатами поділилися редактор районної газети "Мловисківські вісті", поет В.Б.Тільнов та відповідальний секретар цієї газети, член Спілки письменників України Т.В.Андрушко.

Працівники дитячого відділу бібліотеки познайомили присутніх з книжковою виставкою "Перлини творчості наших земляків", а також з буклетом, підготовленим бібліотекарями " Поети Маловисківщини". Всі учасники заходу отримали такий буклет в подарунок.