середу, 17 жовтня 2018 р.

Зустріч з краєзнавцем

Районна бібліотека вчергове стала майданчиком для знайомства та спілкування автора із своїм читачем.
Старшокласники міських шкіл, вчителі, працівники районного відділу культури, пенсіонери, всі небайдужі, кому цікава історія нашого краю отримали можливість познайомитися з науковцем, істориком, дослідником, краєзнавцем, автором Борисом Шевченком, який представив свою книгу «Освоєння і заселення Маловисківщини у ХVІІІ столітті».

  Борис Шевченко народився в селі Палїівка, автор багатьох науково-популярних і наукових публікацій з історії Маловисківщини та Кіровоградщини, автор книги «Маловисківщина в роки Другої світової війни. Сторінки історії», за яку став лауреатом обласної краєзнавчої премії за 2017 рік у номінації "Наукові дослідження з історії та етнографії краю». Член Національної спілки краєзнавців України.





 Півтори години зустрічі промайнули непомітно, настільки цікавою та захоплюючою була розповідь Бориса Леонідовича! Присутні мали можливість поринути у вісімнадцяте століття, часи козацтва ,часи Нової Сербії... і ,заодно - спростовувати деякі міфи ...  Автор ґрунтовно відповів на питання, які виникали. І на закінчення – автограф від автора та подарунок бібліотеці – підбірка  книг з краєзнавства!
Щиро вдячні Борису Шевченку за велику просвітницьку роботу, за  цікаву зустріч та цінний подарунок!!