вівторок, 11 березня 2014 р.

Відкриття меморіальної дошки

11 березня 2014 року біля приміщення Маловисківської районної бібліотеки ім. Лесі Українки голова районної ради Світлана Сосновська та заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Ємельяненко провели урочисте відкриття меморіальної дошки пошани Тарасу Григоровичу Шевченку з нагоди 200-річчя з дня його народження.


 
Меморіальна дошка виготовлена за ініціативи депутатського корпусу районної ради та за кошти районного бюджету.
Голова районної ради Світлана Сосновська та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Ємельяненко під час свого виступу відзначили, що відкриття меморіальної дошки Т.Г.Шевченку подія, яка в даний час повинна згуртувати наш народ. Роль величної постаті Шевченка в історії, житті нашої держави та народу важко переоцінити. Видатний поет та художник, просвітник і мислитель, щирий патріот і борець за свободу, Тарас Шевченко став людиною, яка розбудила націю, піднесла її гідність в очах інших народів. Відкриття меморіальної дошки, сприятиме подальшому збереженню історичної пам’яті нашого народу та відтворенню його славних традицій та патріотичному вихованню молодого покоління.
 
Після урочистого відкриття меморіальну дошку освячено отцем Олексієм. Учасники народних аматорських колективів району продекламували вірші Т.Г.Шевченка, а також музичні номери на слова Кобзаря.
В заході всього взяли участь близько 300 жителів району.