четвер, 11 липня 2013 р.

Молода людина року

До Дня молоді у районному будинку культури проведено конкурс „Молода людина року” з урочистою церемонією нагородження переможців та відзначення номінантів даного конкурсу. Заходу передувало масштабне голосування за учасників конкурсу в тринадцяти номінація, у якому маловищанами було використано понад чотири тисячі анкет.
Учасників конкурсу та присутніх у залі привітав засновник проекту "Молода людина року" Юрій Гульдас. До його вітань приєдналися й заступник голови райдержадміністрації Людмила Бровченко та заступник голови районної ради Леонід Жовтило. Традиційним і щорічним медіаспонсором проекту виступила редакція районної газети „Маловисківські вісті”.
Серед  претендентів на звання в номінації "Молодий талант року в галузі культури та мистецтва" була і працівник районної бібліотеки - бібліотекар відділу обслуговування Альона Чеботарьова.
 

На виконання соціальних ініціатив Президента України

З метою реалізації однієї з нових соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини 10 липня 2013 року за участю заступника голови районної державної адміністрації Бровченко Л.В. представників центральної районної лікарні, управління соціального захисту населення, відділу освіти, молоді та спорту, відділу соціальної роботи Маловисківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації  в районній бібліотеці проведено засідання круглого столу „Реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо захисту прав дітей в частині перебування та направлення вагітних жінок та новонароджених дітей до Кіровоградського центру матері та дитини”.
Під час засідання активно обговорювалися питання забезпечення тимчасовим соціальним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема начальник відділу соціальної роботи Маловисківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Маркова Н. М ознайомила присутніх з роботою Кіровоградського центру матері й дитини, Кіровоградського міського соціального гуртожитку та центру соціально-психологічної допомоги та можливості направлення в дані заклади дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з району. Жваве спілкування викликало обговорення питання будівництва соціального житла на території Маловисківського району.