неділю, 29 листопада 2015 р.

Прапор з передової

 Днями волонтерам - учням Маловисківськоі гімназії, які   разом з ГО"Народна Рада" і ВО "Свобода" допомагають воїнам - землякам  передали Прапор з передової з підписами  воїнів - земляків в знак подяки за допомогу з написаними на ньому побажаннями миру, успіхів в навчанні

До Дня пам’яті жертв голодомору

Україна 1932 -1933 роках пережила страшну трагедію - Голодний Мор, який забрав  життя мільйонів наших земляків. Жорстокість голодомору полягає передусім у тому, що голод не був наслідком стихійного лиха, посухи або неврожаю, він став результатом навмисної політики тодішнього режиму. За оцінками істориків і демографів, кількість прямих і не прямих втрат населення України становить понад 10 мільйонів осіб.                                                               
83 роки  відділяє нас від тих важливих подій,  і нині перед усім українським суспільством стоїть завдання глибокого переосмислення причин, характеру, масштабів трагедії, гідного шанування пам'яті мільйонів наших співвітчизників.

В читальному залі  оформлено Виставка-реквієм «І свічка  плакала в скорботі»   та в дитячому відділі книжкова виставка «Голгофа голодної смерті», на яких представлені книжково-ілюстративні, документальні матеріали  трагічних сторінок історії України 



 Година пам’яті  «Невиплакані  сльози України» було проведено з учнями гімназії. Вчитель історії Мазур О.М. з  учнями  обговорили ті жахливі події 1932-1933 років.

 а також запалили свічу  та хвилиною мовчання вшанували  пам'ять жертв голодомору