вівторок, 8 жовтня 2013 р.

90-річчя Маловисківського району

В Малій Висці відбулися урочистості і святковий ярмарок з нагоди відзначення 90-річчя з часу утворення Маловисківського району.




 
…Уже з 8-ї ранку на стадіоні райцентру вирував ярмарок сільгосппродукції, яку представили як фермери, так і приватні підприємці, а також майстри декоративно-ужиткового мистецтва, якими багата Маловисківщина.Тут же діяли виставка “Маловисківщина очима художників” та виставка історії району, проходили майстер-класи та відбувалися інтерактивні ігри для дітей.
Одночасно з ярмарковими приємними клопотами бажаючі могли подивитися, як на імпровізованій сцені просто на футбольному полі проходив фестиваль української пісні “Співуча Вись”.
 
Але, кульмінаційним епізодом свята стала, напевне, хода з величезним рушником дружби, який складався з двометрових рушників, вишитих на кожній території.


Представники цих територій, керівники і колективи організацій та установ району разом з керівниками райдержадміністрації та районної ради, учасниками танцювальних дитячих колективів та з духовим оркестром військових з обласного центру колоною з вулиці Жовтневої зайшли на стадіон. Це було дійсно вражаюче і водночас бентежне дійство!..

Пам'яті видатного земляка

Година пам”яті по Володимиру Бровченку пройшла в Маловисківській ДШМ на 40-й день після його відходу у вічність. Згадати поета-земляка, пошанувати його спогадами, читанням віршів та виконанням пісень, прийшли члени районного літературно-мистецького об”єднання “Степова криниця”, учні третьої міської школи, де свого часу ще школярем у літстудії “Світанок” В.Я.Бровченко писав перші вірші, заступник директора школи Н.Г.Жолтікова, вчителі цієї школи, шанувальники творчості письменника.
Година пам”яті, яку вела член літоб”єднання методист районного будинку дитячої та юнацької творчості Любов Богодвид, розпочалася з хвилини мовчання. Далі слово про В.Я.Бровченка сказав голова літоб”єднання “Степова криниця” Володимир Тільнов. Після цього учні третьої школи почитали вірші поета, а далі прозвучали пісні, написані у співпраці з братом П.Я.Бровченком.
Своїми спогадами про творчу дружбу з майстром слова і значення його творчості для земляків поділилися вчитель української мови і літератури ЗШ №3 Л.П.Давидова, поетеси С.Д.Дворнік і С.Г.Шевченко, бібліотекар районної бібліотеки А.М.Чеботарьова (разом зі своєю колегою О.М.Діденко вони підготували виставку книг В.Я.Бровченка).
 
Згадав брата і Павло Якович Бровченко, подякувавши землякам за улаштування години пам”яті і шану до творчості поета-земляка.
Вл.інф.
Фото Михайла ФЕДОРОВА