понеділок, 25 травня 2020 р.

Пункт Європейської Інформації

  Нагадаємо, що  при МРБІЦ  діє Пункт європейської інформації (ПЄІ) « Все про Європу» в рамках  проекту Української бібліотечної асоціації «Все про Європу» : читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації  в  бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу ( програма «Еразмус +»).

До вашої уваги  новинки  дитячої літератури  письменників Європи :

Леслі Сімс та Луї Стоувел. Дивовижні історії для дівчаток.

         У цій чарівній  збірці  міститься чотирнадцять незвичайних казок про вродливих принцес, рішучих  фей , хоробрих ляльок та кмітливих русалок.


                                             


Елеонор Портер « Поліанна виростає»

         Продовження  роману  Еленор  Портер « Поліанна ».  В ній  Поліанна вже виросла.  Які приємні  й  неприємні  сюрпризи чатують на молоду дівчину, що  повернулася до міста свого  дитинства ? І головне , чи зрадить уже дорослій героїні  незвичайна  гра, що виручала її не раз  і несподівано нагадала про себе знову ?

                                                  


Ерін Гантер « Коти – вояки»

        Він  залишив  тепле і затишне  життя домашньої  кицюні. Тепер він --- Вогнесерд, вояк  Громового  Клану  диких  котів.   Полювання у лісових хащах, запеклі бійки з ворогами, ночівля під зоряним  небом і повна  свобода, яку ніхто не обмежує. Про що ще можна мріяти ?

                                                        


Сара Гаттон «Крута фізика»

      У цій  захопливій  і  дотепній  книжці – фізика, якої не знайти  в нудному  шкільному  підручнику. Які сили керують Всесвітом ? Що  трапилося б , якби  вдалося  забрати  всі  порожні  місця в атомах ?  Що спільного  між  пирогом  і квантовою  фізикою ? Для допитливих  школярів  --  теперішніх  і колишніх, а також для всіх дослідників, яким кортить довідатись, як влаштовано наш дивовижний світ.


                                        


Жан – Бернар Пуї , Серж Блох, Анн Бланшар
 «Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв»

         Перед вами галерея портретів  видатних особистостей,які залишили помітний слід в історії, літературі, мистецтві та науці. У школі  їх вважали безпорадними невдахами  та невігласами ! Вдома і на роботі  ніхто не вірив у них. Їхня бунтівна вдача викликала лише обурення. Згодом історія увінчала їх славою й охрестила геніями. Ці величні постаті фігурують у шкільній програмі… як монументальні персонажі.

                                             



Алекс Фріт , Розі Гор, Луї Стоуелл  «Політика для початківців»

     Політика – це одна із тем, які порушувати в розмові вважається неввічливо. Але розуміти її суть просто необхідно, якщо хочеш  розібратися, як влаштовано світ довкола тебе.Політика зачіпає всі сфери нашого повсякденного життя. Вона пояснює, як група людей взаємодіє між собою чи як обирає спосіб керування містом, країною або континентом. Ця книжка розтлумачить  найважливіші сучасні світові процеси, а також допоможе тобі навчитися захищати свої права  та поважати права інших. І найголовніше – ти зрозумієш,як можеш змінити світ уже зараз.

                                                  



Трейсі  Янг, Кейті Гюветт  «Крута математика»

         Авторки цієї корисної  і  водночас захопливої книжки у зручній формі пояснюють основні поняття  зі шкільної програми – наприклад, множення двозначних чисел – і вчать розв’язувати  хитромудрі рівняння, яких не побачиш у класі. А ще підказують, як по -  справжньому  круто давати  собі раду  з різними  повсякденними  проблемами в реальному житті !


                                     




Саймон  Армстронг «Крута  архітектура»

         Ти тримаєш у руках чарівний ключ до брами дивовижного замку під назвою « Архітектура ». Ця захоплива книжка – про неймовірні архітектурні подвиги,  геніальні винаходи  і  всілякі інші дивовижі, у які часом складно повірити ! Чому піраміди вважають  одним із чудес світу ? Який хмародер найвищий ? Що потрібно для того, аби збудувати замок ? З яких матеріалів споруджуватимуть будинки майбутнього ? Хутчіш  дізнайся відповіді на всі найцікавіші запитання і довідайся  про таємниці,якими поділяться з тобою найкрутіші у світі архітектори !