пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Вшановуємо Кобзаря

Для багатьох поколінь  українців Тарас Григорович Шевченко  – явище велике і вічне.
9 березня з самого ранку на ганку Маловисківської  районної бібліотеки розпочалися заходи присвячені 203-річниці від дня народження Т.Г.Шевченко, підготовлені в співпраці  відділу культури і туризму райдержадміністрації , Маловисківським районним будинком культури та  Маловисківської районної бібліотеки.
Хто із нас не читав  поезію Тараса Шевченка? Мабуть що таких людей в Україні немає. І підтвердженням тому  було читання творів біля відкритого мікрофону -  Шевченківський урок «Читаємо Кобзаря». В читанні віршів прийняли участь любителі поезії різного віку та різних категорій  -   учні  ЗШ № 3 та № 4, гімназії, ПТУ №16, працівники районного будинку культури, жителі міста.




Продовжилися  заходи покладанням квітів до  меморіальної дошки Т.Г. Шевченко, в якому прийняли участь голова районної ради Світлана Сосновська і голова райдержадміністрації Павло Сорока, заступник голови районної ради В. Палій, заступник голови райдержадміністраціє Л.Синчук.

Тарас Шевченко , для нашого народу – явище унікальне, неординарне. Його постать огорнута різноманітними міфами та домислами. І один з таких міфів,  що Шевченко – атеїст. На засіданні круглого столу на тему «Невідомий відомий Тарас Шевченко» , який відбувся  в читальному залі  бібліотеки  учасники намагалися розвіяти цей міф. Були розглянуто такі питання:
-Цікаві факти про Т.Г. Шевченка
 -Релігійність Т.Шевченко
 -Шевченко і Біблія
 -Як відображалась віра Тараса Григоровича в його творчості
-Мультимедійна Презентація «Монастирі, собори та церкви у творчості Тараса Шевченка».
В обговорені прийняли участь начальник відділу культури та туризму РДА Л.А.Левченко,  головний спеціаліст  відділу освіти,  молоді та спорту РДА  С.Г. Шевченко.
В рамках  районного проекту «Історичні події та знаменні дати України  в хроніках документального кіно» відбувся  показ документального  фільму «Таємниці генія Шевченка».