пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Вони для нас виборють життя

В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.
Його встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.


До Дня українського добровольця в районній бібліотеці проведено Інформ-годину «14 березня – День українського добровольця». В ході заходу бібліотекарі Кавун Н. та Діденко О. розповіли про встановлення свята,читали вірші, присвячені українським добровольцям.

Доповненням  до розповідей став  відеоперегляд   «Вони для нас виборють життя…» та книжкова виставка «Герої нашого часу».

Палке слово Кобзаря

Вшанувати пам'ять Т.Г.Шевченка, в День його народження, біля ганку бібліотеки зібралися шанувальники таланту Великого Кобзаря. В форматі "Відкритого мікрофону" було проведено захід «Палке слово Кобзаря».



Захід підготовлений в співпраці районного Будинку культури та районної бібліотеки за підтримки відділу культури і туризму РДА.

Методист РБК В.Кириленко коротко нагадав всім присутнім основні віхи життя Тараса Шевченка.
 Вірші у виконанні працівників бібліотеки стали доповненням до розповіді, а книжково-ілюстрована виставка несла додаткове інформаційне забезпечення.

В ході заходу всі присутні мали змогу не тільки послухати розповідь про життя поета, його вірші, пісні, а й самі прочитати улюблені рядки.

Вшанували пам'ять Кобзаря також покладанням квіті до меморіальної дошки, встановленої на будівлі бібліотеки