суботу, 10 вересня 2016 р.

Патріотична діяльність в сільських бібліотеках

ПАТРІОТИЗМ як одна з найзначущих ціннісних характеристик суспільства інтегрує соціальні, історичні, духовні, культурні основи його життєдіяльності й проявляється в емоційно-піднесеному ставленні особистості до Вітчизни. На зламі епох, коли відбувається переоцінювання цінностей, змінюються світоглядні орієнтири, інтереси всіх соціальних груп, патріотизм стає стрижнем, навколо якого об’єднуються кращі сили суспільства. Саме він наповнює змістом життя і діяльність людей.
З метою підвищення фахового рівня працівників сільських  бібліотек 9 вересня в  районній бібліотеці відбувся день професійного спілкування на тему «Патріотична діяльність в сільських бібліотеках».



Відкрила семінар директор Т.В.Малашенко, яка в своєму виступі націлила бібліотечних працівників на розуміння, особливо в теперішній непростий час, важливості місії і значення діяльності бібліотек у вихованні справжніх патріотів своєї держави.
Методист О.А.Івандюк  ознайомила з формами і методами бібліотечної роботи з героїко-патріотичного виховання молоді та громадськості, запропонувала бібліотекарям орієнтовну тематику бібліотечних заходів, а також презентувала збірку молодих талантів Маловисківщини «Перлини рідної землі»
Завідуюча відділом обслуговування Кудря О.Б показала відео презентації по результатах етапу районного конкурсу популяризації творчості І.Франка «Невмируще слово Каменяра»
Кавун Н.П. представила присутнім  бібліографічний довідник «Герої не вмирають» в якому вміщені матеріали по загиблим учасникам АТО Маловисківського району.

Бібліотечні працівники  взяли участь в годині спілкування, де поділились досвідом роботи з таких питань: ««Форми бібліотечної роботи з розвитку патріотичної і громадянської самосвідомості підростаючого покоління»; а також було показані відео презентації бібліотекарі Смолінської№1, Смолінської №2, Оникіївської та Злинської,  Розсохуватської  бібліотек.