середу, 7 травня 2014 р.

Фотографії з минулого


Відома істина, що тільки той, хто памятає своє минуле, вартий майбутнього.

Память….. Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із фронтових фотографій, з тих речей, які зберігаються в сімях колишніх фронтовиків.

«Фотографія з минулого» - під такою назвою в дитячому відділенні районної бібліотеки пройшла Естафета памяті  - розповідь-спогад учнів навчальних закладів нашого міста про своїх прадідусь і прабабусь, яким випало на долю пережити буремні роки Великої Вітчизняної війни. В заході приймали участь учні Маловисківської гімназії ( бібліотекар Басько Т.В.) та ЗОШ № 3 ( завуч Жолтікова Н.Г.). Розпочався захід розповіддю бібліотекаря читального залу Кравченко Т. про свого діда, який загинув в Румунії. Сімя загиблого зберігає лист-повідомлення про загибель і поховання воїна та його фото, які і показала всім присутнім Тетяна Анатоліївна.

А далі  учасники естафети з цікавістю слухали розповіді учнів  Кравченко В.     (11Б), Пилипенко К. (8А), Соїна М. (4В), Донець А. (7Б), Балан В. (7Б), Гурко В. (7а), Ніколенко О. (4А), Скіпи Н. (5Б), Сипливої  Ж. (5Б), Воловоденко  В.  (8 кл),  Красовської Л., Константінова О. , Чижевської В., Мікосянчик А., Шамкої М., Панченко С., Гуцол І,( всі учні 6 класу),  які  з гордістю представляли життєві історії своїх рідних, які жили в ті тяжкі роки. Доповнювали розповіді дітей старі фотографії та нагороди.

                 З завмиранням серця  присутні  дивилися кінохроніку воєнних років.

Дуже відрадно знати, що в родинах шанують та памятають, а також зберігають історію свого родоводу.  Ми вдячні всім, хто відгукнувся та прийняв участь у заході і можемо гордитися нашим підростаючим поколінням. З кожним роком рідіють ряди ветеранів, але пам’ять про них, як і про всіх воїнів-визволителів, живе в наших серцях.

Ми за єдину країну!!!