неділю, 15 лютого 2015 р.

Любов'ю все в житті вимірюй

Любов-любов, вона - ті крила,
Які до щастя донесуть,
Милуйтесь сонцем і зорею,
Добра від вас ждуть матері,
Любіть любов, бо легше з неб
Переживати тягарі.

Інформаційно-розважальна година "Любовю все в житті вимірюй", яку провели в бібліотеці працівники відділу обслуговування для учнів місцевої школи № 4 якраз і підкреслювала важливість любові у житті кожної людини.
Учасників заходу  познайомилися з історією виникнення свята Дня закоханих, з легендами та традиціями святкування в різних країнах.

А потім з захопленням приймали участь у конкурсі «Ти без мене – не ти, я без тебе не я!», вікторині «Що ви знаєте про день святого Валентина?" , грі "Передбачення".
Захід доповнювали відеоролик з історії святкування "Свята Валентина"  та відеоролик "Про Любов" .

А в дитячому відділі бібліотеки оформлено святкову виставку-інсталяцію "Я без тебе не я,ти без мене не ти"

Память війни серця тривожить


           15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а також чергова річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, коли остання колона Обмеженого контингенту радянських військ перетнула кордон - міст «Дружби» через прикордонну річку Амудар'я.
По різному зараз оцінюють події тих років. Різне бачення афганської війни, її наказів і військових операцій тими, хто їх виконував. Але за кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг.


На вечір спогадів «Пам'ять війни серця тривожить», що був проведений в Маловисківській районній бібліотеці для слухачів Вищої народної школи та жителів міста,  запросили  колишніх «афганців», а тепер знаних та шанованих людей нашого міста – голову районної організації ветеранів України Красовського Олександра, голову районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Скічко Леоніда та лікаря-стоматолога Мельниченко Валентину.

З цікавістю всі присутні знайомилися з країною Афганістан, її звичаями та традиціями  слухаючи коментарі та переглядаючи  відео презентацію підготовлену Олександром Красовським.

Про сумну статистику війни   розповів Леонід Скічко.

Але за кожною цифрою статистики стоять людські життя, біль і сльози. У війни не жіноче обличчя, але так сталося, що завдяки саме жінкам багато хлопців повернулись до своїх матерів, дружин, сестер, дочок. У такій мирній професії,як медична сестра, є місце подвигу. Цей подвиг, поряд з іншими, зробила  і  Валентина Миколаївна Мельниченко.  Розповідаючи про своє перебування  в Афганістані вона мало говорила про себе, а згадувала тяжку самовіданну працю лікарів і медперсоналу та деякі випадки із тодішнього життя .

Дякуючи за цікаві розповіді директор районної бібліотеки Т.Малашенко побажала всім миру, здоров’я і   підкреслила, що війна – це страшний для всього людства період історії, який сьогодні переживає і наша країна