середу, 4 грудня 2013 р.

«16 днів проти насильства»


З 25 листопада  в Україні розпочалася щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».  В рамках акції працівники районної бібліотеки підготували Тренінг-диспут «Ми звільнимо світ від насильства»            

І як  не раз переконувалися працівники  районної  бібліотеки плідна співпраця  різних установ і організацій в проведенні заходів завжди дає кращий результат.  Тому і цього разу в бібліотеці зібралися, щоб поспілкуватися з учнями 11 класу Маловисківської гімназії на таку важку але дуже важливу тему як протидія насиллю,   начальник  районного управління юстиції Ракул В.І., начальник відділу соціального захисту сімї Кириленко В.К., методист районного методичного кабінету районного відділу освіти Привалова Л.В.

     Насильство – це дії над однією людиною або кількома людьми, що чиняться усвідомлено, цілеспрямовано, заподіюють шкоду ( фізичну, моральну, матеріальну), порушуються права та свободи людини.

У засобах масової інформації все частіше з’являються новини про нестерпну жорстокість, носіями або жертвами якої є неповнолітні діти.

              Українське суспільство переживає не найкращі часи : насильство в родині, нерівність, підвищена агресивність підлітків, вживання наркотиків, алкоголю, розкута сексуальна поведінка дітей та підлітків. Усе це знаходить своє вираження в поведінці та в стосунках між дітьми та між дітьми та дорослими.

Про це й вели розмову  всі присутні на заході.  

 
Працівники районної бібліотеки Олександр Василевський та Оксана Діденко  провели для юнаків і дівчат декілька тренінгових вправ, які продемонстрували що всі ми несхожі один на одного і, щоб мирно співіснувати, нам треба миритися з цим розмаїттям і вирішувати всі питання мирним шляхом.

Як розуміють проблему насилля діти  можна було побачити на виставці малюнків учнів шкіл району «Насилля очима дітей».