четвер, 30 січня 2014 р.

Турбота про жінку - впевненість в майбутньому


Однією з проблем  яка дедалі стає все більш актуальною і болючою для нашого суспільства  є проблема здоров’я  дівчини,  жінки, матері.
29.01.2013року на базі Маловисківської  районної бібліотеки відбулася презентація проекту «Турбота про жінку впевненість у майбутньому»
Проект реалізується в рамках Програми «Здоров’я жінок України». Презентували цей проект методист районної бібліотеки  Івандюк Оксана  бібліотекарі  відділу обслуговування Діденко Оксана та Чеботарьова Альона.


 
Мета проекту Надати громадянам Маловисківщини доступ        до інформації з питань репродуктивного здоров’я   і планування сім’ї шляхом проведення інформаційно-просвітницької кампанії. На презентацію було запрошено спеціалісти різних установ та організацій які погодилися співпрацювати разом:
- Начальник відділу соціального захисту сімї  Кириленко Вільям Константинович
- начальник відділу соціальної роботи   районного центру соціальних служб для дітей та молоді Маркова Наталія Миколаївна та фахівець соціальної роботи Коцюба Лариса Василівна
- Фахівець загального центру районної державної адміністрації молоді та спорту Шевченко Світлана Григорівна
-    Начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Левченко Любов Анатоліївна
- лікар акушер-гінеколог Стаднік Наталія Миколаївна
-   Учні гімназії та жителі  міста


– Психолог  Маловисківської гімназії Грузін Анна Олегівна провела лекцію про стосунки між хлопцем та дівчиною

Всі запрошені  висловили  свою думку з приводу проекту та  підкреслили, що він є актуальним і потрібним ,тому що  здорова  людини  - це така людина  , яка життєрадісно й охоче виконує обов’язки, покладені на неї життя, і повністю реалізує свої фізичні й розумові здібності. Особливо це стосується здоров я жінок та  дівчат.

На закінчення директор районної бібліотеки Т.В.Малашенко сказала, що такий проект є унікальним у нашому регіоні, оскільки впроваджується уперше. Тож ми маємо надію, що завдяки цьому проекту  молоді люди, подружні пари на основі наданої інформації матимуть змогу приймати правильні і виважені рішення стосовно збереження власного здоров’я.

 

Памяті героїв Крут


У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.

 Бій під Крутами — бій, що відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.
 

До цієї дати в бібліотеці  для молоді  та юнацтва проведено Екскурс в історію «За Україну, за її долю, за  честь і волю». Бібліотекар читального залу О.Василевський  познайомив з історичними даними того нерівного бою. Бесіда доповнювалася відео презентацією «Пам’яті героїв Крут».