четвер, 8 грудня 2016 р.

На хустки Україна багата

Сніжного зимового дня в дитячому відділі Маловисківської районної бібліотеки розквітла дивовижними квітами та веселковими фарбами виставка-експозиція  української хустини  «На хустки Україна багата», що відкрилася в рамках районного виставкового проекту «Українська майстерня», який  розпочато за ініціативи районного відділу культури та туризму.
Презентація виставки відбулася  під гаслом « Не цурайтесь хустинок, дівчата, що ж ви носите тільки шапки, на хустки Україна багата, і цвітуть ще на них бережки.».




Відкриваючи виставку директор бібліотеки Тетяна Малашенко, відмітила, що впродовж століть хустина була найдорожчим подарунком, основним та улюбленим головним убором української жінки, через те, і зберігає український народ, як давній символ, память про хустину.
Тож метою заходу і є показати красу та багатство українського національного оберегу, відкрити традиції і звичаї повязані з хустиною, які існували на Україні і збереглися до сьогодення, заохотити молодь носити хустки, бо це природньо і модно. Саме про це і розповідала в своїй презентації бібліотекар Тетяна Кравченко.
Розповідь доповнювали вірщі про хустку та відеоролики з піснями та українським танком з хустками.
А  костюмер районного будинку культури Карина Бабенко для присутніх на заході дівчат      ( учні гімназії та ЗШ № 4) провела майстер-клас із сучасного завязування хустки та використання її як доповнення та окрасу одягу дівчат та жінок.

Майбутні захисники України

В День Збройних Сил України  учасники школи національно-патріотичного виховання "З Україною у серці" - учні Маловисківської гімназії ( керівник Олена Мазур) провели  в читальному залі бібліотеки  засідання"Збройні сили України на захисті державності".

Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах ще від Київської Русі. Тож на зустрічі мова йшла про історію та сучасну Українську армію, розповідь доповнювали відеоролики.



І вже стало традицією вітати у цей день не тільки військових, а й усіх чоловіків, хлопчиків. адже  на захист своєї землі, своїх рідних повинен кожен справжній чоловік. Тож свої привітання дівчата приготували і для присутніх на заході хлопців.