пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

Національні меншини України


По всій  Кіровоградській області зараз проходять заходи   по реалізації державної політики щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин.

Адже як неодноразово наголошував Президент України Віктор Янукович «Дотримання принципів терпимості до чужого способу життя, звичаїв, вірувань є умовою стабільності та єдності усієї громади»

 Конфлікти, які виникають на ґрунті національної чи релігійної нетерпимості є найбільш руйнівними, масштабними та небезпечними. 




 6 листопада в Маловисківській районній бібліотеці   було проведено Інформаційно-пізнавальну годину «Національні меншини  України»,  на якій працівники бібліотеки  познайомили з  національними меншинами, які проживають на території Кіровоградської області і нашого району. Присутні на заході жителі нашого міста, слухачі Вищої народної школи, молодь мали змогу за допомогою відео презентації  познайомитися  з історією та культурою цих націй.
Розпочали зустріч піснею учасники Народного театру малих форм районного будинку культури

 Цікавим гостем цієї зустрічі стала директор музею історії села Злинки, автор книги «Злинка: від витоків до сьогодення»   Голованова Ольга Володимирівна.

Розповідь Ольги Володимирівни була для всіх присутніх дуже цікава і пізнавальна.  З її розповіді дізналися про багато нових історичних фактів поселення, розвитку села, духовну самобутність та культуру жителів села Злинки. Розповідь доповнювали фото та відео матеріали.

Перед  аудиторією, яка була присутня в читальному залі бібліотеки виступили начальник відділу культури та туризму Левченко Л.А. та директор районної бібліотеки Малашенко Т.В.