вівторок, 2 жовтня 2018 р.

Пам'ять Бабиного Яру

Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України в нашій державі проводяться Дні пам’яті. В цей день 1941-го – в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Серед невинно закатованих були і тисячі українців та громадян інших національностей. Згадати ці страшні події відвідувачі бібліотеки могли під час перегляду відеофільмів "Трагедія Бабиного Яру" та книжкової виставки "Пам'ять Бабиного Яру".



Бібліотечні фонди

Під час Семінару-практикуму «Бібліотечні фонди і каталоги на сучасному етапі. Переведення фондів на  таблиці УДК», який проведено в районній бібліотеці, працівники сільських бібліотек знайомилися з новими таблицями бібліотечної класифікації документів - Універсальною десятковою класифікацією (УДК), розглядали приклади класифікації, переведення з таблиць ББК, проводили практичні заняття.




Чарівний світ театру

Кінець вересня традиційно пов'язуємо з театральним мистецтвом та "Вересневими самоцвітами". В бібліотеці діють виставки "Чарівний світ театру" та "Майстер української драми", присвячені театральним діячам Кіровоградщини. Крім того виставка "подорожувала" і в село Плетений Ташлик, де проводився районний етап Всеукраїнського свята театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти"


Книга - віконце у світ

З початком нового навчального року відновив роботу спільний з бібліотекою гімназії проект "Книга маленьке віконце, а через нього увесь світ видно". До проекту приєдналися учні 5 класу гімназії, які познайомилися з новими книгами та роботою бібліотеки.



Пам'ять про краєзнавця

19 вересня 2018 року в малому актовому залі районного будинку культури відбулася зустріч з нагоди відзначення 100-річчя з дня народження та вшанування пам'яті фундатора музею історії Маловисківського району, краєзнавця О.С.Ковтуна. В ньому взяли участь заступник голови Маловисківської районної ради В.Палій та керівник апарату Маловисківської районної державної адміністрації А.Гончарова, начальник відділу культури і туризму Л.Левченко, гості з м.Кропивницького : дочка Лілія Олександрівна Ковтун-Петровська, онука Наталія Володимирівна Суліма з дітьми, племінниця Р.Д.Боброва з Маловисківського району, родичі-маловищани,працівники відділу культури і туризму, представники місцевої газети, учні,друзі, громадськість.