середу, 20 січня 2021 р.

День Соборності України

     22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу - урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка.

    В той морозний січневий день збулася віковічна мрія українського народу жити однією сім'єю на своїй землі, в єдиній державі, не розділеній кордонами і не розірваній між ворогуючими державами.

            Ідея української соборності є однією з основоположних складових національної ідеї. В українській мові термін «соборний» вживається у значенні об’єднаний, неподільний, а «соборність» – як властивість, тобто об’єднаність, цілісність, неподільність. 

    22 січня 2021 р.  до Дня Соборності України бібліотекарі   міського бібліотечно -інформаційного центру  підготували ілюстровану виставку «Соборна мати Україна – одна для всіх, як оберіг» також всі бажаючі в рамках проекту «Історичні  події  та хроніки документального  кіно»,  можуть переглянути інформаційне відео  «Час історичного вибору. Значення Дня Соборності України».