пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

До 100-річчя Української революції

Цікаво та пізнавально пройшов урок видатних особистостей на тему : "Історичні постаті Української революції", який проводиться в рамках спільного проекту учнів ЗШ № 4 ,№3, гімназії та районної бібліотеки.




Учні приготували цікаві презентації і дуже аргументовано захищали вибір даного історичного діяча.Грушевський ,Винниченко,Петлюра,Чикаленко,Міхновський та інші - про багатьох дізнались більше, ніж обсяг шкільного  вивчення.

Забуттю не підлягає

28 жовтня вся Україна відзначає 73-річницю визволення від фашистських загарбників. Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни  є однією із жахливих сторінок ХХ століття . Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. Саме цим подіям і була присвячена  година  пам’яті «Забуттю не підлягає», яка була проведена в районній бібліотеці спільно з слухачами Вищої народної школи .
Бібліотекар Н.Кавун нагадала сумну статистику втрат України у Другій світовій війні. ЇЇ розповідь  доповнив відеоролик «Україна у Другій світовій».


Своїми думками та зібраними фактами, які викликали обговорення  всіх присутніх, поділився в минулому вчитель історії І.Г.Мельник. Його розповідь  продовжив методист районного музею історії О.А.Коваленко. 






Трагічні події війни залишають слід у душах людей та виливаються у творчість поетів, письменників, композиторів. Свої вірші, присвячені героям війни  прочитав поет-земляк С.М.Пуцик.
І на закінчення  присутні вшанували хвилиною мовчання, всіх тих, хто поліг в боротьбі за мирне життя.