неділю, 22 грудня 2013 р.

Новорічна феєрія

Різдвяно-новорічна Виставка декоративно- прикладного мистецтва  почала працювати в бібліотеці і створює хороший настрій для всіх відвідувачів.


На виставці представлені вироби з соломи, лози, глини, піря,  українські вишивки, плетені та вязані вироби, вироби виготовлені в техніці канзаші та орігамі. Навіває спогади про дитинство подорож в історію  ялинкових прикрас та старовиних різдвяних і новорічних листівок.
 

Свято українських вареників


Майже три місяці промайнули непомітно на заняттях Вищої народної школи для дорослих, яка діє на базі районної бібліотеки. Слухачі школи продовжували знайомитися з історією України, нашого краю, з невідомими її сторінками та цікавими фактами, навчаються на курсах комп’ютерної грамотності, поліпшують свої знання  в правових питаннях та покращують вміння в майстерності вишивки.

А на День Святого Миколая слухачі школи зібралися на Свято – Свято українських вареників. Адже в Україні дуже полюбляють вареники. Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найтиповішою в українській національній кухні.



Присутніх привітали незмінні партнери та друзі - заступник голови районної ради Л.Жовтило, голова районної організації ветеранів України О. Красовський, відповідальний секретар Є.Мамедова та директор районної бібліотеки Т. Малашенко.  Всі з цікавістю слухали розповіді працівників бібліотеки про традиції та звичаї українського народу пов’язані з Днем Святого Миколая та з українськими варениками.



Лунали пісні та жартівливі вірші складені українцями про цю смачну страву. І звичайно ж не обійшлося і без самих вареників! Частували дорогих гостей варениками з різними начинками та на різні смаки. У давнину ця страва наділялася певними магічними властивостями. Оскільки вареник за формою нагадує Місяць, йому в народі приписували відповідні функції Місяця – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини. Мабуть тому і панувала в читальному залі бібліотеки атмосфера добра і хорошого настрою.