вівторок, 3 вересня 2013 р.

Ярмарок бібліотечних інновацій

У Вінниці у експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати пройшов Міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє», організований програмою "Бібліоміст". Ярмарок проводиться з метою популяризації ресурсів і проектів, які бібліотеки України впроваджують у співпраці з державними закладами, службами та громадськими організаціями, а також пошуку моделей розвитку бібліотек. Наша районна бібліотека, одна з 5 районів області представляла Кіровоградщину на цьому ярмарку. 25 експозиції унікальних бібліотечних проектів були підготовлені бібліотечними працівниками з Вінницької, Київської, Житомирської, Кіровоградської та Черкаської областей. Маловисківська районна бібліотека презентувала проект «Податкова звітність без кордонів», який розпочав діяти в нашому районі з квітня цього року і ставить за мету спільно з Об’єднаною державною податковою інспекцією (ОДПІ) в Маловисківському районі провести рекламно – роз’яснювальну роботу серед підприємців району, фізичних та юридичних осіб по впровадженню електронного підпису та електронної здачі податкової звітності, а також розширити коло послуг, які надаються бібліотекою . Це спільний проект районної бібліотеки, районної ради та об’єднаної державної податкової інспекції і ініціатором проекту виступив заступник голови районної ради Леонід Жовтило. Інноваційність проекту полягає в використанні бібліотек підприємцями району для подання електронної податкової звітності та отримання зворотної інформації від органів податкової інспекції, що в свою чергу сприятиме підвищенню ефективності роботи органів податкової інспекції, поліпшенню якості обслуговування платників податків, розвитку та впровадженню сучасних технологій.


Завдяки підтримки нашої влади, яка виділила кошти на виготовлення різноманітної інформаційної та рекламної друкованої продукції а також креативності та працелюбства бібліотечні працівники нашої бібліотеки змогли підготовити гарну та гідну експозицію. Захищали честь району на ярмарку директор районної бібліотеки Тетяна Малашенко та завідуюча відділом обслуговування Ольга Кудря. Електронне урядування сьогодні дуже актуальне, тому і проект нашої бібліотеки відзначався учасниками ярмарку як потрібний і довготривалий. Проект був відзначений і директором програми «Бібліоміст» Матеєм Новаком.

Кожен учасник ярмарку, а серед них були бібліотекарі, читачі, представники влади, НУО, ЗМІ, ВНЗ та бізнесу долучився до формування спільного плану дій для довгострокової підтримки досягнень бібліотек на шляху до модернізації.
Програма ярмарку включала роботу експозиції інноваційних бібліотечних проектів та конференцію в форматі «пошук майбутнього».
Бібліотечні працівники спільно шукають відповіді на важливі питання життєдіяльності українських бібліотек, впровадження інновацій та обміну досвідом для забезпечення інформаційних потреб громадян і ресурсів для розвитку місцевих громад.

Немає коментарів:

Дописати коментар