неділя, 9 лютого 2014 р.

Крізь пекло Афганської війни


Афганська війна тривала 10 років. Триває і сьогодні, але, слава Богу, вже без участі наших солдат. А тоді ж, йдучи у пекло, вірили, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя.
Кажуть, що час – найкращі ліки, хоча роки минають, а пам’ять вперто усіх вертає назад Болем для багатьох громадян колишнього Радянського Союзу став Афганістан. Залишається він біллю і сьогодні…
Вечір-спогад  до 25 річниці виводу Радянських військ з Афганістану «Крізь пекло Афганської війни» зібрав у читальному залі районної бібліотеки жителів нашого міста різного віку. На зустріч були запрошені голова ради районної організації ветеранів України, воїн-афганець Красовський Олександр Кузьмович та воїн-афганець Крило Володимир Григорович. Працівники бібліотеки  коротко розповіли про причини введення радянських військ на територію Афганістану,  про етапи радянсько – афганської війни, її наслідки.
 
Болем у серці відгукувались у присутніх  спогади воїнів-афганців, яким у неповні 20 років довелося пройти через пекло Афганської війни.
Не стримували сліз учасники заходу, коли продивляючись відео фрагменти , бачили страхіття афганської війни, її наслідки. Відеопрезентація супроводжувалася коментарами Олександра Кузьмовича, який за допомогою інших афганців і підготував цей відеоматеріал.
 

Директор районної бібліотеки Т.Малашенко та відповідальний секретар ветеранської організації Є.Мамедова у своїх виступах говорили, що війна – це страшний для всього людства період історії, закликали пам’ятати й поважати ветеранів воїнів – інтернаціоналістів, які пройшли через цю війну.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять загиблих в Афганістані воїнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар