вівторок, 23 грудня 2014 р.

Виставка робіт слухачів ВНШ

Вишивка – складне, багатогранне явище культури українського народу. Це один із найдавніших найбільш масових і розвинених видів декоративно-ужиткового мистецтва. Вона несе в собі віковічний досвід пізнання складності і гармонії буття! В українській вишивці проявляється і живе народна душа зі споконвічними прагненнями служіння красі та добру. Це духовний символ, зрима пісня українського народу, рукотворна молитва,видиме звертання до Бога.
Виставка робіт слухачів курсу «Мистецька палітра» Вищої народної школи для дорослих, яка діє на базі нашої районної бібліотеки стала результатом дворічних занять. На виставці представлені роботи Лідії Серафимівни Запорожець, Лариси Володимирівни Притули, Олени Андріївни Гершкул, Тамари Дмитрівни Ковязової.
Всі вони виконані в індивідуальній,неповторній манері і яскраво відображають особистість свого творця.
Саме тому кожний українець знає, що вишивка – то не забавка, а наслідок кропіткої тяжкої роботи, а щоб вишити роботу,треба мати неабиякий хист.
Адже потрібно не тільки вміння і майстерність а й знання, того, що необхідно вишити, щоб у домі панувала злагода, щастя, мир і любов, що означають вишиті сюжети, яких тем у вишивці слід уникати, які матеріали використовувати…. І всіма своїми знаннями ділиться зі своїми слухачами знана майстриня, керівник курсу Лідія Серафимівна Запорожець.

Немає коментарів:

Дописати коментар