вівторок, 15 вересня 2015 р.

Моя громада - наш спільний дім

15.09.2015 року у Маловисківському центрі місцевої активності, районна бібліотека ім. Л.Українки, було презентовано проект "Моя громада - наш спільний дім" розроблений ГО "Фонд розвитку ініціативи громади" та Маловисківським ресурсним центром розвитку громад. Проект реалізується в рамках Проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО «Територія успіху» за фінансової підтримки Європейського Союзу . 



Організатори презентації:
Маловисківська районна громадська організація «Фонд розвитку ініціативи громади» голова ГО Валерій Онипсенко.

Маловисківський районний ресурсний центр розвитку громад. Координатор ресурсного центру Леонід Жовтило.

Мета проекту: допомогти громадам, які виявили бажання добровільно об"єднатися, у створенні Центрів місцевої активності громади на базі сільських будинків культури та бібліотек, отриманні знань, формуванні умінь і навичок з питань планування розвитку села, посилення активності громади та реалізації напрацьованих проектних завдань. 
Завдання проекту:
-         дослідження проблемних питань  територіальної громади та визначення шляхів їх вирішення опираючись на історичне минуле, реалії сьогодення та бачення майбутнього громади. Ознайомлення з  досвідом вирішення подібних проблем громадами України та Польщі;
-         ознайомлення жителів сільських територіальних громад з сучасними технологіями участі жителів села у плануванні розвитку громади та організації проектної діяльності.

-         підвищення організаційної спроможності громадської організації та створення «Історій успіху громади».


На презентації були присутні керівники органів місцевого самоврядування, представники ГО, бібліотек, сільських клубів, директора сільських шкіл, місцеві ЗМІ. 

Перші враження: Олександр Кашпуровський (сільський голова села Олександрівка): класний проект, нам давно пора знімати грати з наших закладів культури, ми готові сприяти реалізації проекту. Світлана Колеснік, заступник голови ГО с. Лозуватка: класна ідея, громадам наших територій дійсно не вистачає небхідних знань та досвіду ефективного використання ресурсів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар