суботу, 17 жовтня 2015 р.

Розпочали новий навчальний рік

Навчатись ніколи не рано й ніколи не пізно. Стара мудра істина. Не так давно став популярним чи то заклик, чи то лозунг, а скоріше – життєве кредо: освіта протягом усього життя. Адже нині, коли постійно вдосконалюються технології, а життєвий простір наповнюється не лише новою інформацією, термінами, а й різними суперновими приладами, то хочеш чи не хочеш, а мусиш навчатись, аби не пасти задніх.
Так розмірковують і наші  невгамовні пенсіонери, яких не влаштовує дозвілля на призьбі з нескінченними розмовами про політику, здоров’я та сусідів, і йдуть “у науку”. Для таких спраглих до знань людей і працює  на базі районної бібліотеки уже четвертий рік  Вища народна школа, де  дорослі «учні»  опановують  нові знання, тренують пам’ять, розвивають інтелект – загалом відкривають у собі нові таланти.

На відкритті «нового навчального року» у  Вищій народній школі для дорослих директор бібліотеки а по сумісництву і директор школи Т.В. Малашенко відмітила, що наша школа стала уже більше таким собі клубом, де зустрічаються друзі і однодумці, де приємне спілкування поєднується з новими знаннями, де є місце і святам і добрим справам

Присутніх привітали голова районної організації ветеранів О.Красовський,   голова районного осередку Партії Пенсіонерів України Є.Мамедова.


Не встиг «віддзвеніти перший дзвінок», як слухачі школи активно включилися в новий навчальний процес.  Одне з перших занять було присвячене актуальним питанням – зміни в нарахуванні пенсій та субсидії. Інформацію по цих питаннях присутнім  надали головний спеціаліст-юристконсульт управління Пенсійного фонду у Маловисківському районі Жигалов Тарас Миколайович та заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Хмара Іван Іванович.  



Слідуюче заняття було присвячене святу Покрови, Дню українського козацтва та Захисника України.  З цікавістю всі присутні слухали розповідь про козацтво на Україні та Кіровоградщині а також про  свято Покрови методиста музею історії, настоятеля Паліївського храму Коваленко Олега Анатолійовича.
А в  планах  школи на слідуючий навчальний рік ще багато нового, цікавого та корисного. Тож запрошуємо всіх бажаючих долучитися до наших слухачів. 
Заняття проходять кожний четвер в приміщенні районної бібліотеки о 14.00. 

Немає коментарів:

Дописати коментар