неділю, 16 жовтня 2016 р.

Осіння подорож на кораблі життя

Весна і літо... як швидко вони спливають. І ось тихою ходою  підступає осіння пора. Людська осінь, як і природа, буває різною. В одних вона палахкотить розмаїттям барв, у інших - тихим бабиним літом, у третіх - суцільним присмерком, а то й нудьгою, яка пливе у прірву безнадії. Але це не про   слухачів Вищої народної школи, яка діє на базі Маловисківської  районної бібліотеки  для всіх людей поважного віку,  адже вони  не сидять на місці, а постійно рухаються, спілкуються,  дізнаються  щось нове та корисне.

В своєму привітальному слові  директор Тетяна Василівна Малашенко відмітила, що восени у всіх навчальних закладах розпочинається новий навчальний рік, а для нашої Вищої народної школи це ще є і символічно, адже вік зрілих, мудрих людей часто називають осінню життя. І ось уже п’ятий рік восени  гостинно відкриває двері наша Вища народна школа і ми з радістю зустрічаємо всіх вас!


Друзів та колег  з початком нового навчального року привітала відповідальний секретар районної організації ветеранів Євдокія Григорівна Мамедова.


І не випадкова і темою першого в навчальному році заняття була «Осіння подорож на кораблі життя», адже як і кожна пора року прекрасна по своєму, так само неповторні і вікові «сезони» нашого життя.

По дорозі в нашій «осінній подорожі на кораблі життя» присутні зробили кілька зупинок. І перша велика зупинка - це значуща для всіх  дата - 1 жовтня - День літньої людини . Працівники бібліотеки Оксана Діденко та Наталія Кавун привітали всіх віршами а В’ячеслав Селіванов подарував пісню в своєму виконанні.
Друга зупинка  - невеличкий екскурс в історію  нашої «школи». Мультимедійна презентація       «Вища народна школа – 4 роки разом», підготовлена  завідуючою відділом обслуговування Ольгою Кудрею,  допомогла згадати як все починалось, яскраві моменти життя  школи та й подивитися на себе – молодших на кілька років!
А потім була «Зупинка спогадів»,  адже в  кожного є  великий багаж спогадів, а так як це була  подорож то і багаж у кожного свій.  І в теплій дружній обстановці всі бажаючі розповідали, що цікавого вони дізнався за літо, в яких місцях побував, що бачив,  вийшов  такий собі усний твір «Як я провів літо».

І на закінчення – «Солодка Зупинка»  з гарячим запашним чаєм та солодощами а також  зі  сподіваннями та надіями що весь наступний навчальний рік  ми будемо зустрічатися , активно працювати, ділитися набутим досвідом під мирним небом нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар