вівторок, 23 травня 2017 р.

День Європи

В Маловисківській районній бібліотеці вже другий рік діє Пункт Європейської інформації (ПЄІ) в рамках проекту  Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)». Пункт  створений для надання інформаційно-просвітницьких послуг мешканцям  Маловисківського району задля підвищення поінформованості з питань європейської інтеграції. І така подія, як День Європи в Україні звичайно не залишилася поза увагою працівників бібліотеки. Гаслом циклу заходів, які проводилися в бібліотеці та за її межами стали слова відомого французького філософа Фужере де Монброна : «Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку».
Щоб рухатись уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А ще означає —- вивчати їхні звичаї і традиції, їхню національну культуру, етнос.
Європейський Союз — дійсно унікальне явище, адже кожен народ  унікальний по-своєму, своїми традиціями, звичаями, мовою, кухнею, а не тільки географією, кліматом та релігією. І  знайомитися з країнами Європи відвідувачі бібліотеки, а це були діти, юнацтво, дорослі могли під час відео-оглядів  «Знайомтесь: Європейський Союз» та віртуальних подорожей «Мистецький простір Європи».

 Учнів школи-інтернат запросили на культурно-мистецьку театралізовану естафету країн Європи «Культура та традиції країн Європи», яку працівникам бібліотеки допомогли провести учасники театру малих форм районного Будинку культури ( керівник Людмила Кирстя). Детально зупинилися на знайомству з країнами Прибалтики – дівчата в національному одягу Литви, Латвії, Єстонії  розповіли про звичаї, традиції, культуру цих країн.




А на закінчення інтерактивна  Євровікторина «Що ти знаєш про Європу?», в якій всі активно приймали участь.
Проводячи всі заходи працівники бібліотеки намагалися донести, що Європа є історично сталим регіоном миру. На такій маленькій території розташовано 44 держави, економіка і культура яких тісно переплітаються між собою. І тому Українська держава, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посісти належне місце серед народів Європи і світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар